Daniel Reetz, the founder of the DIY Book Scanner community, has recently started making videos of prototyping and shop tips. If you are tinkering with a book scanner (or any other project) in your home shop, these tips will come in handy. https://www.youtube.com/channel/UCn0gq8 ... g_8K1nfInQ

Why Select Content leaves Headers out sometimes?

Scan Tailor specific announcements, releases, workflows, tips, etc. NO FEATURE REQUESTS IN THIS FORUM, please.
Post Reply
eL_PuSHeR
Posts: 125
Joined: 28 Jun 2010, 15:25

Why Select Content leaves Headers out sometimes?

Post by eL_PuSHeR » 27 Jul 2011, 10:39

It happens a lot on pages such as this one. It's failing on me on every page from this book (500 pages+). Can anyone test it?

TEST PAGE

I am using ST 0.9.10RC1 on Windows 7 32bits.

Thanks.

Tulon
Posts: 687
Joined: 03 Oct 2009, 06:13
Number of books owned: 0
Location: London, UK
Contact:

Re: Why Select Content leaves Headers out sometimes?

Post by Tulon » 27 Jul 2011, 11:54

eL_PuSHeR wrote:It's failing on me on every page from this book (500 pages+).
In this case it can't tell the header from garbage.
Scan Tailor experimental doesn't output 96 DPI images. It's just what your software shows when DPI information is missing. Usually what you get is input DPI times the resolution enhancement factor.

eL_PuSHeR
Posts: 125
Joined: 28 Jun 2010, 15:25

Re: Why Select Content leaves Headers out sometimes?

Post by eL_PuSHeR » 27 Jul 2011, 13:16

Thanks. It was worth trying though. I still have 600 pages to go. :(

eL_PuSHeR
Posts: 125
Joined: 28 Jun 2010, 15:25

Re: Why Select Content leaves Headers out sometimes?

Post by eL_PuSHeR » 27 Jul 2011, 14:20

Another question. Would it be any difference if input page was colour instead of grayscale?

Just out of curiosity.

Tulon
Posts: 687
Joined: 03 Oct 2009, 06:13
Number of books owned: 0
Location: London, UK
Contact:

Re: Why Select Content leaves Headers out sometimes?

Post by Tulon » 27 Jul 2011, 14:32

eL_PuSHeR wrote:Would it be any difference if input page was colour instead of grayscale?
In this case there would be no difference.
Scan Tailor experimental doesn't output 96 DPI images. It's just what your software shows when DPI information is missing. Usually what you get is input DPI times the resolution enhancement factor.

eL_PuSHeR
Posts: 125
Joined: 28 Jun 2010, 15:25

Re: Why Select Content leaves Headers out sometimes?

Post by eL_PuSHeR » 28 Jul 2011, 02:33

Thanks for the explanation Tulon.

Best regards.

Post Reply