Daniel Reetz, the founder of the DIY Book Scanner community, has recently started making videos of prototyping and shop tips. If you are tinkering with a book scanner (or any other project) in your home shop, these tips will come in handy. https://www.youtube.com/channel/UCn0gq8 ... g_8K1nfInQ

Anyone know how to Select Content and Output in one step?

Scan Tailor specific announcements, releases, workflows, tips, etc. NO FEATURE REQUESTS IN THIS FORUM, please.
Post Reply
diybookscanguy

Anyone know how to Select Content and Output in one step?

Post by diybookscanguy » 03 Aug 2011, 12:01

I'd like to do everything in one step, instead of clicking once on select content and then again at output. My scans are straightforward text and I've gotten excellent results without manually adjusting the content selection. Anyone know how to do this?

Tulon
Posts: 687
Joined: 03 Oct 2009, 06:13
Number of books owned: 0
Location: London, UK
Contact:

Re: Anyone know how to Select Content and Output in one step

Post by Tulon » 03 Aug 2011, 14:50

That's not possible, as the output size depends on knowing sizes of all content boxes.
Scan Tailor experimental doesn't output 96 DPI images. It's just what your software shows when DPI information is missing. Usually what you get is input DPI times the resolution enhancement factor.

diybookscanguy

Re: Anyone know how to Select Content and Output in one step

Post by diybookscanguy » 03 Aug 2011, 15:45

Is there any way to do it sequentially by pressing one button?

Tulon
Posts: 687
Joined: 03 Oct 2009, 06:13
Number of books owned: 0
Location: London, UK
Contact:

Re: Anyone know how to Select Content and Output in one step

Post by Tulon » 04 Aug 2011, 01:54

No, because I don't want to encourage users to skip visual inspection of Select Content results.
Scan Tailor experimental doesn't output 96 DPI images. It's just what your software shows when DPI information is missing. Usually what you get is input DPI times the resolution enhancement factor.

Post Reply